Red Bull RB15 (2019) van Max Verstappen aanwezig

Red Bull RB15 (2019) van Max Verstappen aanwezig

Leuk nieuws voor alle fans van Formule 1 en in het bijzonder van Max Verstappen. Tijdens AutoMadness Den Bosch kun jij je namelijk oog-in-oog komen te staan met de Red Bull RB15 uit het seizoen 2019, waar Max zijn eerste Pole Position mee behaalde. Het was tevens ook de eerste Honda-aangedreven Red Bull ooit, dankzij de Honda RA619H-motor.

Wat moet je weten over deze Red Bull RB15?

De Red Bull RB15 werd ontworpen door de meest legendarische F1-ontwerper ooit, namelijk Adrian Newey. Aanvankelijk begonnen Max Verstappen en Pierre Gasly aan het 2019 seizoen, tot Alexander Albon het zitje van Gasly overnam in Hongarije vanwege tegenvallende resultaten van de Fransman. De eerste race van het seizoen in Australië begon meteen met een hoogtepunt doordat Max Verstappen voor het eerst sinds 2008 een podium wist te behalen met een Honda-motor. Enkele races later in Oostenrijk, wist Max de eerste Honda-overwinning binnen te halen sinds Jenson Button in 2006. Er was dus duidelijk een stijgende lijn te zien in de prestaties van Red Bull nadat de Renault-motor werd ingewisseld voor die van Honda. Later bleek eens te meer dat de weg naar boven in was gezet met als kers op de taart de eerste pole position in Max Verstappen zijn carrière. Ondanks dat hij de pole niet kon verzilveren in Hongarije (titanenstrijd met Hamilton), was er toch een nieuwe mijlpaal bereikt. Later dat seizoen zou Max nogmaals een pole position behalen tijdens de kwalificatie van Brazilië, op het legendarische circuit van Interlagos. In tegenstelling tot Hongarije, wist Max Verstappen deze kans wel met twee handen aan te grijpen en soeverein van Pole Position naar de overwinning te rijden. Een technisch aspect wat leuk is om te vermelden is de zogenaamde 'Rake'. Dit betekend dat de auto ontworpen is met het idee dat de voorkant lager ligt dan de achterkant, om zo een hellend effect te krijgen. Dit stond in schril contrast met de wereldkampioenen van die tijd Mercedes. Zij bouwden juist een auto die een haast helemaal plat lag en zo dus ook een kortere wielbasis had, wat resulteerde in meer mechanische grip in lagesnelheidsbochten. 

Wat kun je verwachten tijdens AutoMadness Den Bosch?
Geniet op 20 en 21 juli tussen 10:00 en 17:00 van de spectaculaire indoorshow AutoMadness Den Bosch in de Brabanthallen. Geniet elk uur van spectaculaire catwalkshows met speciale gasten zoals Enzo Knol en bekijk de meest unieke showwagens van dichtbij. Van tuning tot supercars en van klassiekers tot performanceauto's en de dikste motoren zoals de Kawasaki H2 carbon, je ziet ze allemaal voorbijkomen. En vergeet niet de 4 Fast & Furious moviecars. Dit wil je niet missen!

BESTEL HIER JE TICKETS!

FOLLOW US: